İçeriklerinizi Oluştururken Dikkat Etmeniz Gereken SEO Kuralları?

İçeriklerinizi Oluştururken Dikkat Etmeniz Gerek SEO Kuralları?

İçerik pazarlaması dijital pazarlama stratejilerinizin en temel yapıtaşların dan birini oluşturmaktadır.İçerik pazarlaması hedef kitleniz ile aranızda oluşturduğu bağ sayesinde hedef kitleniz ile birebir iletişim kurmakta bu sayede hedef kitlenizin sizlere kolaylıkla erişimini de sağlamaktasınız.

Peki sadece içerik pazarlaması yani sadece içerik oluşturmanız tek başına faydalı mı?

Seo’nun içerikleriniz üzerinde nasıl bir etkisi bulunmakta. İçeriklerinizi  oluştururken seo’ya uyumlu hale getirmek görünürlülüğünüzü artırır mı?

Sadece içerik oluşturmak ya da Seo çalışmalarında içerik oluşturmaya yer vermemek bu çalışmalarınızın  ayrı ayrı oluşturmak verimlilik için yeterli mi?

Tüm bu sorularınızın cevabı seo ve içerik oluşturmanın bağımsız irdelenmemesi gerektiğidir. SEO çalışmalarınız için içerik oluşturma nasıl bir temel oluşturuyorsa içerik oluşturmanızda seo kurallları uygulamak o denli önem arz etmektedir.

Kısaca Özetlemek gerekirse içeriğiniz ne kadar kaliteli olursa olsun arama motorları tarafından anlam kazanmadığı sürece etkileyici olmayacağı çok açıktır.

Seo Uyumlu İçeriği Nasıl Oluştururuz?

Seo Uyumlu içerik oluşturmanın en temel adımı arama motorları için tasarlayıp hedef kitleniz için üretmektir. Bunun anlamı arama motorları algoritmalarının seo uyumlu kaliteli içerik üretimine önem vermesi ve kaliteli içeriklerin hedef kitleler için bir erişim noktası oluşturacaktır.

İçerik Oluştururken Dikkat Etmemiz Dereken Başlıca Seo Kuralları Neler ?

  • İçeriklerinizi oluştururken dikkat etmeniz gereken başlıca etken site hızıdır. Site hızı açılış hızını kaliteli içeriklerinize erişim hızı olarak da düşünebilirsiniz.

İçeriklerinize ulaşmak isteyen hedef kitlenizin açılış hızı yavaş olan bir sitede erişim sağlamaya çalışmaları siteden hemen çıkma oranlarını arttıracaktır.Bu durumu kötü kullanıcı deneyimi olarak da adlandırabilirsiniz.

  • İlgi çekici bir başlık içeriklerinizin okuma oranı üzerinde olumlu bir etki yaratacaktır. Yazılarınızı oluştururken öncelikle ilgi çekici bir başlık belirlemelisiniz.

İlgili çekici bir başlık oluştururken sadece  Seo uyumlu bir başlık oluşturmak yerine hedef kitlenizin ilgisini çeken Seo uyumlu bir başlık belirleme daha yararınıza olacaktır.

  • Sıra içeriklerinizi oluşturmaya geldik. İçerik yazılarınızı oluştururken öncelikle;

Arama hacmi yüksek anahtar kelimelerinizi tespit edin ve bu anahtar kelimeleri içeriklerinize dahil edin.

İçeriklerinizi oluştururken hem okunabilirliği arttırmak hemde arama motorlarında paragraflarınızın içeriklerini belirtmek adına alt başlıklar oluşturun.

İçeriklerinize görsel eklemek hedef kitlenizin içeriklerinize olan ilgisini arttıracak ve yazılarınızın görsellerle ilişkilendirilmesi de hedef kitleniz için yazılarınızın akılda kalıcılığı kolaylaştıracaktır.

Bloglarınızı oluştururken postlarınızın kelime sayısını en az 300 kelime olacak şekilde oluşturun.

  • Sayfa Başlığınızı oluştururken yazılarınızı 70 karakterin altında tutmalısınız.Google’ın son güncellemesine göre arama sonuçlarında artık 70 karakter üstleri kesilecektir.Mobil arama sonuçlarında ise gösterim 78 karakter ile sınırlandırılıyor.Sayfa başlığınızı içeriğini anahtar kelimeler ile oluşturmayın. Google’ın yeni algoritmaları anahtar kelimeler ile yazılmış olan sayfa başlıklarını izlemek için tasarlanmıştır ve sitenizi spam bir site olarak algılanmasını sağlayabilir
  • Meta açıklaması  sayfanızın arama motorlarındaki önizlemesi şeklinde tanımlayabiliriz.
    Meta açıklalarınız ve başlık etiketleriniz anahtar kelimeniz ve içeriklerinizin özetini içermesi önemlidir.

Seo uyumluluğu açısından meta açıklamalarınızda 150-160 karakter arasında mobil sayfanız için ise 113 karakter olmalı başlık etiketleriniz içinse 45-65 karakter olmasına özen gösterin ve tabi en önemlisi ilgi çekici kullanıcı dostu içeriği yansıtmış olmasına.

  • İçeriklerinizi oluştururken Seo Kuralları için dikkat etmeniz gereken bir diğer konu ise Anahtar kelime kullanım sıklığınızdır. Anahtar kelime kullanım sıklığı için uzmanların önerisi % 5.5 yoğunlukta olmasıdır.Fazla kullanılan anahtar kelimeleri arama motorlarının spam olarak algılamasını sağlayabilir.

İçeriklerinizi oluştururken anahtar kelimelerinizi içeriklerinize doğal bir şekilde ve geneline yaymaya çalışın.

  • İçeriklerinize yerleştireceğiniz site içi ve site dışı linkler google tarafından sosyal bir site olarak algılanmasını sağlayacağı gibi farklı sitelerden da içeriklerinize erişimi kolaylaştıracaktır.

Site dışı linklerde özellikle daha zengin ve kapsamlı içeriklere link vermeniz içeriklerinizin desteklenmesini sağlayacaktır. Linklerinizi verirken özellikle bağlantı linklerini içerik yazınıza harmanlayacak şekilde anchor text kullanarak vermeye çalışın.

İçeriklerinizi oluştururken uygulamaya çalıştığınız tüm bu çalışmalar seo uyumlu içerik oluşturmanızı sağlayacak ve bunun kaçınılmaz bir sonucu olarak organik trafiğinizin pozitif yönde artmasını gözlemleyebileceksiniz.

 

 

 

 

İçeriklerinizi Oluştururken Dikkat Etmeniz Gereken SEO Kuralları? ile Benzer İçerikler