Online Mağazanızda İlk Satışınızı Yapmanızı Sağlayan 50 YOL – 2. Bölüm Arama Motoru Pazarlaması

Online Mağazanızda İlk Satışınızı Yapmanızı Sağlayan 50 YOL – 2. Bölüm Arama Motoru Pazarlaması

E-ticaret sitenize fayda sağlaması için arama motorlarında nasıl bir yol izlemelisiniz? E-ticaret sitenizin trafiğini arttıracak hangi çalışmaları yapmalısınız? Hangi araçları kullanmalısınız?

Arama motoru pazarlamasında neler mi var?

Karşılaştırma siteleri, Google Search Console, SEO(Arama Motoru Optimizasyonu), Web Analytics, Mobil Cihazlarda Erişilebilirlik …

Arama motoru pazarlamasına şimdi başlıyoruz…

Karşılaştırma siteleri;

Bir çok satıcının ürünlerini fiyat ve özellik bakımından karşılaştırmaya yarayan web siteleri olarak tanımlanmaktadır.
Karşılaştırma siteleri sayesinde ürün alımı öncesi alıcılar satıcıların özellikle fiyat , kargo, garanti vb. gibi kendileri için cazip olan satın alma koşullarına göre satın alacağı firmaya yönlenmektedir.

Potansiyel müşterilerinizin e-ticaret sitenize yönlendirmenin en etkili yollarından biri olarak ta tanımlayabiliriz.

Türkiye’de kullanılan popüler karşılaştırma siteleri arasında Cimri, ucuzu, akakçe , enuygun ve efiyat olarak belirtebiliriz.

Google Search Console ;

E-ticaret sitenizi kullanıma açtınız sonraki adım arama motorları tarafından indexlenmeniz yani sayfa görünürlülüğünüzün artırılmasını sağlamanız öncelikle arama botlarının sitenizi ziyaret etmesi için beklemelisiniz ya da onlar size gelmeden siz onlara giderek tüm sayfalarının indexlenmesini sağlayabilirsiniz.
Bunun için neler mi yapmalısınız?

Google search console aracını şimdiden kullanmayı öğrenmeye başlayın.Sayfa sayınızın indexlerini arttırın hatalı sayfalarınızı tespit edin ve daha fazlasını…

 

SEO(Arama Motoru Optimizasyonu),

E-ticaret sitenizin reklam dışında görünen yüzü olarak tanımlanabilir.
Reklam harcaması yapmadan da doğru adım ve çalışmalarla arama motorlarında üst sayfalarda görünürlülük elde edebilirsiniz.

Tabi ki bunun için sabırlı olmalısınız. Neden üst sayfalarda görünürlülük elde etmelisiniz? Eğer üst sayfalarda görünürseniz bu sitenizin satış yaptığı anlamını taşımaktadır.

SEO çalışmalarını site içi ve site dışı seo çalışmaları olarak ikiye ayırabiliriz.

Site içinde ürün, kategori ve marka bazlı uygun seo url kullanımı, blog ve makaleler yardımı içerik üretimi gibi çalışmaları site dışında ise sayfanızı dış sayfalardan destekleyen sayfa tanıtımları, backlink kullanımı gibi çalışmalar gelmektedir.

 

Web Analytics;

İstatistiksel veriler işletmeler için neleri ifade eder? Ve bu verileri web’de nasıl elde edebilirsiniz? Bunun yanıtı web analytics kullanımıdır.
Web Analytics, müşterilerinizin sitenizde neler yaptığını, hangi web sayfalarında gezindiklerini ve ne kadar süredir aynı sayfada kaldıklarını, satın alma davranışı yapıp yapmadıklarını vazgeçme durumlarında hangi sayfalardan çıktıklarını, hangi kelime ile sayfanıza ulaştıklarını, hangi sayfadan web sitenize erişim sağladıkları gibi bir çok işletmenizin için fayda sağlayan veriyi sizlere sunmaktadır.

Web Analytics, verileri sayesinde işletmenizin özellikle satış stratejilerinin belirlenmesi için gerekli olan en kritik verileri bile elde edebilirsiniz.

 

Mobil Cihazlarda Erişilebilir Olmak :

Günümüzde kullanımı en yaygın olan mobil cihazlarımız artık iletişimin yanında bir çok veriye de anında ulaşmayı sağlayan cihazlar olarak tanımlanmaktadır. Bunun anlamı mobilde erişim zorunluluğu yani artık web sitelerinin mobil uyumlu olmasının bir zorunluluk haline gelme durumudur.
Mobil cihazlarda erişilebilir olmak; kullanıcılarınızın mobil uyumlu web sitenizi kullanması ya da ayrı bir mobil websitesi oluşturmanız anlamına gelmektedir ve kullanıcılarınızın satın alma davranışları üzerinde de olumlu etkileri bulunmaktadır.