Geleneksel Ticaret Kurallarıyla E-ticaret Nasıl Yapılır?

Geleneksel Ticaret Kurallarıyla E-ticaret Nasıl Yapılır?

Gelişen teknolojiyle birlikte hız kazanan e-ticaret faaliyetlerine nazaran günümüzde hala geleneksel satış kanalları varlığını sürdürmektedir.

Bu kanallar müşteriler için cazibesini koruduğu sürece, online ticaret yapanların geleneksel pazarlamadan öğrenecekleri çok şey olduğunu söyleyebiliriz.

Online satış müşterilerle anlaşmanın, ürünlerinizi pazarlamanın ve siparişleri takip etmenin yeni yoludur.

Giriş maliyetlerinin az oluşu, daha geniş kitlelere ulaşma şansı, 7/24 açık olması ve iş yapması e-ticaretin ilk akla gelen avantajları arasında yer almaktadır.Geleneksel Ticaret Kurallarıyla E-ticaret Yapmak

E-ticaret ile fiziksel mağazanızda oturup müşteri beklemek yerine zamanınızı sunduğunuz ürün, hizmet ve müşteri deneyimine harcayabilirsiniz.

İnternette satış yapıyor olmanız ayrıca mağazanıza olan ilgiyi de arttıracaktır.

Geleneksel Ticaret Kurallarıyla E-ticaret Yapmak

Doğrudan Etkileşim

Geleneksel ticaret yüz yüze etkileşime dayalı olan bir sistemdir. Müşteri aklında kalan soruları direkt olarak sorup tatmin edici bir satış deneyimi yaşayabilmektedir.

Müşterilerin yıllardır alışveriş yaptığı geleneksel mağazaları, sırf bu yönüyle değiştirmek istemedikleri de herkes tarafından bilinen bir gerçektir.

E-ticaret işinizde de bu etkileşimi en hızlı ve bire bir düzeyde sağlamak, müşteri tatmini ve sadakati oluşturmak oldukça önemli bir noktadır.

Müşterinizin yaşadığı herhangi bir sorunda, yüz yüze olmasa da, telefon yoluyla ya da online olarak karşısında gerçek bir firma yetkili ile karşılaşmasını mümkün kılmanız gerekmektedir.

Alışveriş Deneyimi

Müşteriler çoğu zaman satın almak istedikleri ürüne dokunmak ve onu hissetmek isteyebilmektedirler. Ürün ile müşteri arasındaki bu temas satın alma kararını hızlandıran bir süreçtir.

E-ticarette müşterinize tam anlamıyla bu tür bir tecrübe yaşatmanız mümkün olmasa da, ürüne ilişkin detaylı bir açıklama oluşturarak; kaliteli fotoğraflar ve videolar eklemek müşterinizin satın alma aşamasında kararını olumlu yönde etkilemesine yardımcı olacaktır.

Değer Yapısı

Fiziki temas olmaksızın, İnternet yoluyla satı alınan ürünün kalite algısını güçlendirebilecek en güçlü araçlardan birisi içerik pazarlamadır. Ticaretin temelini ise satılan ürünün ya da hizmetin değeri oluşturmaktadır. Bu değer aynı zaman da ürün ya da hizmetin fiyatını da belirlemektedir.

Satış işleminin gerçekleşmesi, satıcı ve alıcının bu değer fiyat ekseni üzerinde anlaşmasının doğal bir sonucudur. E-ticarette değer algısı güçlendirmenin yolu, geleneksel ticarette de olduğu gibi, satış öncesi ve satış sonrası hizmetlerden geçmektedir.

Geleneksel Ticaret Kurallarıyla E-ticaret Yapmak

Topluluk Psikolojisi

Hem e-ticarette hem de geleneksel ticarette müşteriler, alışveriş sırasında diğer müşterilerler iletişime geçerek ve satıcıyı gözlemleyerek ürünler ve hizmetler hakkındaki görüşlerini sağlamlaştırmaktadır.

E-ticaret sitenizde müşterilerinizin ürünler hakkındaki yorumlarına yer vermek, geleneksel ticaretin avantajlarını e-ticaret sitenizde taşımanızda size yardımcı olabilir.

Müşterilerinizden, ürünlerinizi satın aldıktan sonra çektikleri ürün fotoğraflarını sizinle paylaşmalarını isteyerek bu etkiyi arttırabilirsiniz.

Güvenlik Kaygısı

Geleneksel ticarette müşteri, çoğunlukla nakit ya da kendi gözü önünde gerçekleşen satışa kredi kartıyla ödeme gerçekleştirmektedir. Mağazaya kişisel bilgilerini vermekten çekinmektedirler.

Ancak e-ticarette günümüzde her ne kadar giderek azalmış olsa da güvenlik hala önemli olan bir kaygıdır.

E-ticaret sitenizin güvenili bir ödeme sistemi olması firmanızla iş yapanların güvenlik konusunda rahat olmalarını sağlayacaktır.

Geleneksel Ticaret Kurallarıyla E-ticaret Yapmak konulu makalemizi sizler için oluşturduk. Sizde Geleneksel Ticaret Kurallarıyla E-ticaret Yapmak konulu makalemize görüş ve yorumlarınızı ekleyerek düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.