Drop Shipping’de Yapılmaması Gereken Hatalar

Drop Shipping’de Yapılmaması Gereken Hatalar

Sıfırdan bir e-ticaret kuran kişinin yapması gereken en iyi yaklaşım daha önceden bu işi yapmış olan kişilerin yaşadıkları güçlükleri ve deneyimlerini ele alarak kendine bir iş planı yapması olacaktır.

Drop shipping de bu açıdan avantaj ve dezavantajlarını iyi araştırmanız gereken iş modellerinden biridir.

Drop Shipping' de Yapılmaması Gereken Hatalar

Sözlük anlamı olarak stoksuz satış olarak karşımıza çıkan drop shipping, düşük sermaye ve işletme maliyetleri sebebiyle, özellikle bu işe yeni başlayan e-ticaret girişimcileri tarafından çok tercih edilen ve rağbet gören bir e-ticaret modelidir.

Kulağa ilk başta mantıklı ve karlı gibi görünen drop shipping’ in dezavantajlarının olduğunu da unutmamız gerekmektedir.

Peki Drop Shipping’ de Yapılmaması Gereken Hatalar Nelerdir ? Şimdi biraz bunlardan bahsedelim.

Yasalara Uyma ve Vergi Sorumluluklarını Yerine Getirme;

Her işe başlarken yapılması gereken bazı noktalar olmaktadır. Yapılması gereken bu işlerden kaçınmanın ve görmezsen gelmenin, ilerisinde hukuki sonuçların ve yaptırımların karşınıza çıkacağı unutulmamalıdır.

Başlangıç olarak işletmenizi yasal prosedürlere uygun olarak tescil ettirmenizi; işletme adı, lisansı ve vergi kimlik numarası için resmi kuruluşlara başvurmanızı ihmal etmemenizi öneririz.

Sözü edilen bazı aşamalarda iş karşılığında ücret talep edilebilir; diğer tüm işletmelerde de olduğu gibi, drop dhipping işinizin de vergi yükümlülükleri olacaktır. Kişisel vergilerinizde olduğu gibi işin sahibi olarak, bu sorumluluklarınızı da yerine getirmeniz gerekmektedir

Araştırma Yapmadan İşe Başlamak;

Drop shipping, e-ticaret modeline başladığınızda ne yapıyor olacağınızı anlamanız son derece önemlidir. Çünkü eğer gerekli kavramları ya da kime, nasıl hitap edeceğinizi bilmiyorsanız; potansiyel müşterilerinizden sizi anlamalarını beklemek oldukça anlamsız olacaktır.

Drop shipper teknik olarak ve genellikle; perakandeciler için ürün stoklama, ambalajlama ve lojistik işlemlerini gerçekleştiren işletmedir. Yani drop shipper diğer anlamda sahne arkasında yer alan elemandır. Bazı drop shipper’ lar ise ürün stoğu yapmaz ve yalnızca nakliye görevini üstlenirler.

En yaygın bilinen tanımıyla drop shipper, stoğu olmayan bir perakendecidir ve sadece üretici adına satış yapar.

İşletme Giderlerini Görmezden Gelmek;

Drop shipping’ i hafife alıp, bedavaya getireceğiniz ve kolayca üstesinden geleceğiniz bir satış modeli olarak bakmamanızı tavsiye ederiz.

Bir e-ticaret işi kurmak, her ne kadar geleneksek ticaret oranla küçük olsa da öncelikli bir yatırım sürecidir. Bu anlamda drop shipping’ de de maliyetlerinizin öngördüğünden yüksek olabileceğini söyleyebiliriz.

Örneğin Stok lojistiği yapmak istiyorsanız nakliye ve malzeme giderleri ve yalnızca stok takibi yapıyor olsanız dahi bile bilgisayar ve İnternet hizmetlerine ihtiyacınız olacağını söylememiz mümkündür.

Drop Shipping' de Yapılmaması Gereken Hatalar

Yanlış Ürün veya Üretici Seçimi;

Bir drop shipper için yüksek kalite, talep gören bir ürün seçmek son derece önemlidir. Benzer şekilde, seçtiğiniz üreticinin hızlı teslimat yapabilmesi ve bu konuda sağlam bir itibarının olması da, önem verilmesi gereken bir konudur.

Bu gibi kriterlerin eksikliği, hedeflediğiniz geliri elde etmenizde size engel olarak karşınıza çıkabilmektedir. İşinizin uzun ömürlü olmasını sağlamak için müşterilerinizi ürün veya hizmetlerle memnun etmek kadar, satış sonrası destek de sağlayabilmeniz gerekmektedir.

İyi bir drop shipper olmak zaman ve deneyim meselesidir. Ancak bu sürenin size yatırım değeri olarak geri döneceğini tahmin edebiliriz. Sizde drop dhipping ile kendi işinizi kurmaya başlayabilirsiniz.

Drop Shipping’ de Yapılmaması Gereken Hatalar konulu makalemizi sizler için oluşturduk. Sizde Drop Shipping’ de Yapılmaması Gereken Hatalar konulu makalemize görüş ve yorumlarınızı ekleyerek düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.