Artı ve Eksileriyle Dropshipping

Artı ve Eksileriyle Dropshipping

Ne tür ürünlerin satışına yapacağınıza karar vermeniz, e-ticaret sitenizi kurmak için uzun ama herekli olan heyecan verici yolun sadece bir başlangıcıdır. Ancak bu ürünlerin üretimini kendiniz gerçekleştiremeyeceksiniz, bir ya da daha fazla tedarikçi ile iş yapıyor olmanız gerekmektedir.

Sıra ürünlerinizi müşterilerinize ulaştırma kısmına geldiğinde ise işinizi kolaylaştıracak yöntemlerin en başında dropshopping gelmektedir.

Dropshippingin tanımı kısaca, kendi üretmediğiniz ürünlerin işin stoklama ve kargolama kısmında tedarikçilerinize bırakar pazarlamak şeklinde tanımlamak mümkündür. Dropshopping online ürün siparişi almanız ile başlayan; üretici ya da tedarikçilerinize ilettiğiniz bu siparişlerinizin, onlar tarafından müşterilerinize ulaştırılmasıyla oluşan bir süreçtir.

Dropshippingin kimlere uygun olup olmadığını şimdi sizler için sıralayacağız.

Dropshipping Olumlu Yönleri

  • Düşük Başlangıç Maliyetleri; Dropshippingin büyük avantajı başlangıç maliyetlerinin düşük miktarda yani az olmasıdır. Stok oluşturmanız için ( genellikle bir e-ticaret işi için en önemlisi maliyettir.) stok maliyetinizde yoktur.

    Artı ve Eksileriyle Dropshipping

  • Düşük Risk; Satışlarınız gerçekleştikten sonra ürünleri temin ettiğiniz için, tedarikçinizin elinde tükenen ürünleri doğru bir şekilde takip edeceğiniz sürece aldığınız risk son derece düşük olacaktır.
  • Verimlilik; Çözüm ortaklarınız ürünlerin tedarik, paketleme ve nakliyesini sizin için gerçekleştirmektedir.

    Yani dropshippingi seçmeniz size kolaylık ve verimlilik sağlayacaktır. Ve böylece de Dünya’ nın her yerinden işinizi rahatlıkla yönetebilirsiniz.

Dropshipping Olumsuz Yönleri

  • Yüksek Rekabet; Dropshippinge girmek konusunda fazla sayıda engelle karşılaşılmadığından, çok sayıda kişi dropshipping yapmaya karar vermektedir. Yoğun rekabet koşullar ise kendinizi kalabalıktan ayırmanızı daha zor bir hale getirmektedir.
  • Düşük Kar; Dropshippingin en büyük dezavantajlarından biri de düşük kar marjına sahip oluşu, olmasıdır. Bu durum, reklam konusunda rekabet etme düzeyinizi oldukça zorlaştıracaktır.

    Yani düşük kar marjında iyi bir kar elde edebilmeniz için çok ürün satmanız gerekecektir. Bu nedenle de içerik oluşturma, hizmette farklılaşma ve bunun gibi yolları tercih etmeniz neredeyse bir zorunluluktur.

  • Stok Yönetimi; Dropshippingin diğer önemli dezavantajlarından biride ön sipariştir. Kendi stoğunuz olmadığı sürece, üreticiye nakliye siparişi verdiğiniz sırada ürün stoklarda kalmamış olabilmektedir. Bu da teslimat süresinin uzaması ya da ücret iadesi yapmak durumunda kalmanız gibi sıkıntılara neden olacaktır.

Artı ve Eksileriyle Dropshipping

Dropshipping Kimlere Göredir ?

Dropshipping doğası gereği, bir işe başlamak adına yapılan en ucuz seçenektir. Bu nedenle, mümkün olduğunca başlangıç maliyetlerinizi düşük tutmayı tercih etmelisiniz.
Dropshipping, kar marjları konusunda daha kaygı duyabilecek insanların tercih etmesi gereken bir iş modelidir.
Aynı zamanda stok oluşturmak ya da yönetmek isteyen birisi için oldukça mükemmel bir seçenektir.

Dropshippingde Kar Marjları

Karınız; Müşteriye verdiğiniz fiyattan tedarik masraflarınızı çıkarmış olduğunuzda size kalandır. Dropshipping kar marjları ürün tipine göre değişmekle birlikte ortalama yüzde 5 ile 20 civarındadır.

Artı ve Eksileriyle Dropshipping konulu makalemizi sizler için oluşturduk. Sizde Artı ve Eksileriyle Dropshipping konulu makalemize görüş ve yorumlarınızı ekleyerek düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.