2014 Mobil Ticarete Yönelik Şirket Optimizasyon Önerileri

2014 Mobil Ticarete Yönelik Şirket Optimizasyon Önerileri

Türkiye’ de mobil kullanımının artmasıyla markalar mobil ticarete yönelik çalışmalarını da arttırmaya
başlamışlardır. 2013′ de yavaş yavaş artan bu çalışmalar 2014′ de biraz daha hız alarak yol almaya devam etmiştir.

2014 Mobil Ticarete Yönelik Şirket Optimizasyon Önerileri

Bu alana şimdiye kadar çok fazla yatırım yapmayan ancak yapmayı planlayan ya da yeni başlayacak olanların mobille alakalalı dikkat etmeleri gereken bazı önemli noktalar bulunmaktadır.

Mobil ticaret için optimizasyon önerilerine geçmeden önce mobil konusunda Ülkemizde hala tereddütte bulunulan pazara yönelik bazı verileri inceleyelim.

Türkiye’ de ki mobil ticaretin İnternet kullanıcıları günde ortalama olarak 1 saat 53 dakika mobil cihazları üzerinden İnternet’ de gezinerek geçirmektedir ve akıllı telefon kullanıcılarının yüzde 95′ i kendi yaşadıkları bölgelerdeki bilgilere ulaşmak için bu cihazlarını kullanmaktadırlar.

Bu kullanıcıların yüzde 92′ lik bir bölümü ise ürün araştırması yapmak adına akıllı telefonlarını ellerine alırken, yüzde 43′ lük bir kısmı ise mobil cihazlarıyla alışveriş yaptıklarını dile getirmektedirler.

Bu veriler dahilinde kullanıcılar bilgi edinmek ve ürün araştırması yapmak adına akıllı telefonlarına sıkça başvurmaktadır ve bu kullanıcıların neredeyse yarıya yakın bir kısmı akıllı telefonlarıyla İnternet üzerinden alışverişi gerçekleştirmektedir.

Kullanıcıların satın alma eyleminden çok ürün bilgisi almak ve ürün karşılaştırmaları yapmak için firma sayfalarını ziyaret etmesi de markaları mobil konusunda bir takım adım atmaları adına harekete geçirmektedir.

2014 Mobil Ticarete Yönelik Şirket Optimizasyon Önerileri Nelerdir ?

2014 Mobil Ticarete Yönelik Şirket Optimizasyon ÖnerileriMobile Uyumlu İnternet Sitesi

Bugünde kadar birçok yazımızda bu konudan ve bu konunun öneminden bahsettik, durduk.

Tüketicilerin çoğunlukla telefonları üzerinden sitelerde ürün aradıklarından veya ürün karşılaştırması yaptıklarından yukarıda bahsettik.

Tüketiciler akıllı telefonlarından alışveriş yapmasalar dahi beğendikleri ürün seçimine karar vermektedirler.

Bu nedenle İnternet sitenizin mobile uyumlu olması tüketicilerin İnternet sitenizde daha rahat dolaşmasını ve aradığı ürüne daha kolay ulaşmasını sağlamaktadır.

Mobil üzerinde kendi profilleriyle gezen ziyaretçilerin sepete attıkları ürünü daha sonra bilgisayarlarda incelemelerine yönelik uygulamalar sağlayabilirsiniz. Böylelikle kullanıcılar tekrar ürün arama derdine girmeden direk satış işlemine yönlendirilirler.

Mobile Uyumlu Görsel Kullanımı

Mobile uyumlu sitelerle beraber mobile uyumlu görsel kullanımı da oldukça önemlidir. Site içerisinde yer alan görsellerin mobil cihazlarda da görünmesi gerekmektedir.

Tablet veya akıllı telefonların ekran çözünürlükleri ve boyutları bilgisayarlardan farklı olduğundan dolayı, İnternet sitenize bir görsel eklediğinizde mobilde aynı şekilde görünmeyebilir.

Bu görsellerin boyutları, ekranın çözünürlüğü ve büyüklüğüyle de doğru orantılı bir şekilde büyüyüp, küçülmelidir. Böylelikle kullanıcılar akıllı telefon ya da tabletlerinden sitenize uğradıklarında üründe küçükte olsa fotoğraflarını görebilirler.

Diledikleri zaman kullanıcıların görsellerin üzerinde tıklayıp resimlere daha büyük boyutlarda bakabilmektedir.

Mobil Site Yüklenme Hızınızı Düşürün

2014 Mobil Ticarete Yönelik Şirket Optimizasyon Önerileri

Mobil İnternet kullanıcıların en çok sorun yaşadıkları noktalardan biride mobil ticarette sitelerin yüklenme hızlarıdır.

Mobil İnternet bağlantı hızının çok yüksek olmaması ve zaman zaman çekmeme sorunlarından dolayı mobil geç açılan İnternet siteleri kullanıcılar tarafından terk edilmektedir.

Bu nedenle özellikle ana sayfada yönlendirdiğiniz landing page’ ler de açılma hızının düşük olması oldukça önemlidir.

Bilgisayar kullanıcılarının yüzde 57′ si 3 saniye içinde açılmayan siteleri terk ettikleri dile getirmiş ve mobil kullanıcılarda da benzer bir durum ortaya çıktığı kanıtlanmıştır.

Mobil sitenizin yüklenme hızını düşürmek geri dönüşüm oranlarınız da gözle görülür bir artış olmasını sağlayacaktır. Bu nedenle üzerine düşmenizde yarar olacaktır.

Mobil Ödeme Sayfalarınızı İyi Optimize Edin

Mobil cihazlarda kullanıcıların alışveriş yapmamam sebeplerinden biride ödeme işlemi sayfalarının zor kullanımından kaynaklanmaktadır.

Ödeme sayfalarını mümkün olduğunca basit bir hale getirmek ve adım sayısını mümkün olduğunca azaltmak kullanıcıların bu sorununu çözmek adına iyi bir fikir olabilir.

Bunlara ek olarak diğer ödeme sayfalarında dokunmatik ekran klavyelerini de ödeme işlemlerinin ve doldurulacak bilgilerin türüne göre ayırmanız gerekmektedir. Böylelikle kullanıcılar klavye geçişlerini azaltacak ve kullanıcı deneyimini olumlu bir şekilde sonlandıracaklardır.

2014 Mobil Ticarete Yönelik Şirket Optimizasyon Önerileri konulu makalemizi sizler için oluşturduk. Sizde 2014 Mobil Ticarete Yönelik Şirket Optimizasyon Önerileri konulu makalemize görüş ve yorumlarınızı ekleyerek düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.