2014 E-ticaret Stratejileri İçin Mobil Uygulama

2014 E-ticaret Stratejileri İçin Mobil Uygulama

Mobil uygulama stratejisinin önemini kavramış olan online satıcılar, uygulamanın nasıl çalıştırılacağına ve ne yapması gerektiğine dair uğraş verebilirler.

Mobil pazarlama ve mobil uygulamalar, online ve çoklu kanallı mağazalar için giderek önem kazanmaktadır.

Google Think Insights’ın 2013′ ün kasım ayında bir araştırmaya göre, Amerika’ da tüketiciler mobil cihazlarda ürün aramak için haftada 15 saat harcamaktadır.

2014 E-ticaret Stratejileri İçin Mobil Uygulama

Mobil cihazlardan ürün alışverişi yapan bu alışveriş tutkunlarının yüzde 93′ ünün çabası alışverişi tamamlama işlemiyle sonlamaktadır.

Mobilin yükselmesiyle birlikte ticaret yapan firmalar, uygulama tasarlama ve kurma konusunda çeşitli şirketlerden telefonlar ve e-mailler alabilmektedirler.

Bunlardan bazılarının, e-ticaret sektörünün büyümesine yardımcı olabilecek servisler sunan şirketlerden gelme olasılığı da oldukça yüksektir.

Ancak bunların önemli bir kısmını değersiz bir ürünle hızlı bir arak yapmayı amaçlayan şirketlerden gelmesi de oldukça muhtemel olmaktadır.

Özetleyecek olursak hem online hem de çoklu kanallı satıcılar, bir mobil uygulamanın üretimi ve dağıtımı için 3 temel strateji kullanmaktadır.

Bunlardan ilki yerli uygulamalar oluşturmak, ikincisi HTML5 ve JavaScript Kullanmak ve sonuncusu da Uygulama sahibi olmadan mobil İnternete Odaklanmaktır.

Yerli Bir Uygulama Oluşturmak

Mobil uygulama bağlamında yerli uygulama teri genellikle işletim sisteminin yerli programlama dilinde yazılmış olan bir uygulamayı ifade etmektedir.

Örnek verecek olursa; Bir Android uygulaması Java’ nın programlama dilinde ve yerli bir Iphone ya da Ipad normalde Objective-C programlama dilinde yazılmaktadır.

Birtakım istisnalar olsa da genel olarak bu yerli programlar için doğru olan bir kavramdır.

Satış ve pazarlama açısından bakacak olursak bu şu anlama gelmektedir; Eğer yerli mobil uygulama üretmeye karar verdiyseniz uygulamanın birden fazla yazılmasına ihtiyaç duyacaksınızdır.

Windows telefonunuzun, Android ya da İOS’ unuzun uygulamasının işlevleri ve özellikleri benzer olabilir ancak mobil cihazların takip etikleri talimatlar( bilgisayar kodları ) farklı olacaktır, belki de çok büyük bir farklılık ortaya çıkacaktır.2014 E-ticaret Stratejileri İçin Mobil Uygulama

Yerli uygulamalar işini daha iyi bir hale getirebilir, daha hızlı çalışabilir ve kamera, mikrofon v.b. telefon özelliklerine daha iyi giriş yapabilir.

Çoğu yerli uygulama aynı zamanda görünüm ve kullanıcının beklediği davranışlar gibi işletim sistemini takip etme konusunda da diğerlerinden daha üstün olabilir.

Yerli uygulamanın en iyi mobil uygulama olduğunuz düşünen pek çok kişi bulunmaktadır. Ancak yerli uygulamaların üretilmesi oldukça pahalıdır.

Şirketler, uygulamanın çoğu sürümüne ger desteklenen mobil işletim sistemi için yeni bir yatırım yapmak ve yalnızca Android cihazlar kullanan tüketicilere odaklanmayı seçmek durumunda kalacaktır.

HTML5, CSS ve JavaScript Kullanmak

HTML5,CSS ve JavaScript, birer İnternet yığınıdır. Yani bir ağ tarayıcısında bulunan hemen hemen her şeyin arkasında var olan dil ve biçimlendirmedir.

Ayrıca yerli uygulama mağazalarında bulunabilen ve tıpkı yerli uygulamalar gibi mobil cihazlara yüklenebilen mobil uygulamalar geliştirmek için kullanılabilir.

Mobil uygulamalar geliştirmek için HTML5,CSS ve JavaScript kullanmak; yerli uygulamalar üretmenin karşısında iki temel avantaj sağlamaktadır. Bunlardan ilki HTML5, CSS ve JavaScript geliştiricilerinin daha yaygın ve genelde daha ucuz olmasıdır.

İkinci olarak HTML5 mobil uygulamaları hemen hemen tüm mobil cihazlara işletim sistemi fark etmeksizin dağıtılmaktadır. Yani uygulamanın, koda yapılacak küçük değişikliklerle yalnızca bir defa yazılması gerekmektedir.

HTML5 mobil uygulamasını tercih eden satış organizasyonları, bir mobil uygulamanın geliştirilmesi ve dağıtılması için çok daha az harcama yapmaktadır.

Ancak uygulamanın her işletim sistemi için düzgün bir şekilde çalışmasını garantileyecek testler yapmak durumunda kalacak bu tercih, yerli uygulamanın sağlayabileceği tüm performansı tek başına yerine getirebilir.

2014 E-ticaret Stratejileri İçin Mobil Uygulama

Mobil Ağa Odaklanmak

Bazı e-ticaret şirketleri bir mobil uygulamaya sahip olmak yerine mobile optimize edilmiş İnternet sitesine odaklanmayı tercih edebilmektedir.

Örnek verecek olursak Google, Amerikalı tüketicilerin yüzde 74′ ünün arama yapmaya mobil cihazlarını kullanarak başladığını belirmiştir.

Bir başka deyişle Amerikalılar, Google ya da Bing’ i bir mobil İnternet gezgininde açıyor ve mobil sitelere bakıyor.

Bununla birlikte, pek çok online perakendeci için mobile uygun hale getirilmiş bir web sitesine sahip olmak, bir mobil uygulamaya sahip olup olmama endişesinden önce gelmektedir.

Mobil Uygulama Bir Pazarlamadır

Bir mobil uygulama, online ve çoklu kanallı satıcılara müşterilerle etkileşime geçme konusunda yardım edecek bir araç olmalı ve sonunda da bazı amaçları gerçekleştirmelidir.

2014 E-ticaret Stratejileri İçin Mobil Uygulama konulu makalemizi sizler için oluşturduk. Sizde 2014 E-ticaret Stratejileri İçin Mobil Uygulama konulu makalemize görüş ve yorumlarınızı ekleyerek düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.