Hızlı Tüketim Firmaları E-ticaret Tecrübesi

Hızlı Tüketim Firmaları E-ticaret Tecrübesi

Günümüzde geleneksel pazarlamanın reklamı olan hızlı tüketim firmaları, günümüzün iş modeli olan e-ticarete doğrudan girmesi diğer pazarlama kanalarıyla olan iletişimini zorlayacak gibi görünmektedir.

Bu durum tabiki bir engel değildir. Geniş ürün yelpazesine sahip hızlı tüketim firmalarına engel olmak yerine kendileri açısından yeni bir pazarlama kanalı oluşturarak avantajlar sağlamaktadır.

Ancak bunun farkında olan firma sayısı oldukça azdır. Halbuki bu uygulamayı yapan firmaların çalışanların bağlarını arttıramada etkin rol oynadıkları dahi söylenebilir . Bunun bir örneği Ülkemizde vardır. Gelin şimdi bundan bahsedelim..Hızlı Tüketim Firmaları E-ticaret Tecrübesi

Türkiye hızlı tüketim firmasında yer alan Eczacıbaşı Girişim, hem çalışanlarına dağıttığı numuneleri daha etkin ulaştırabilmek hemde çalışanlarının ihtiyaçlarını daha uygun karşılayabilmesi için 2002 yılında online bir satış portalı oluşturmuştur.

2012 yılında aradan geçen 10 yıllık sürede hızla büyüyen e-ticaret sektörü tüketici alışveriş alışkanlıklarını değiştirmenin yanında çalışanların beklentilerinin yükselmesine neden olmuştur.

Firma beklentilerde ki talebi karşılamak adına günümüz teknoloji ve uygulamalarını kullanarak bir online sipariş portalı oluşturarak, kullanıcı dostu bir tasarımla e-ticaret mağazası açma kararı almıştır.

Bu kararın ilk adımında e-ticaret departmanı kuruldu. Tasarım ile ilgili teknik gelişmeler hayata geçirildi. Projenin yeni hali Aralık 2012’ de esanalmagaza.com adıyla hayata geçirildi.

Site yeni haliyle B2C e-ticaret yapan diğer firmalarla rekabet eder hale geldi. Sayfadan kargo takip sisteminden, puan sistemine, anlık stok bilgisi gibi her ayrıntıya yer verildi.

Bu sanal mağaza çalışanların yanında ortaklarında kullanımına açıldı. Ayrıca referans sistemi ile çalışanların birinci derece yakınlarına alışveriş imkanı sunulmuş oldu.

Peki Bunun Ne Gibi Katkıları Oldu ?

En önemli katkısı çalışanların gözünde bir değer yaratmak olmuştur. Bunun devamında firma büyüme yolunda yeni adımlar atmış çağın popüleri e-ticareti etkin bir şekilde kullanmıştır.

Bununla kalmayarak kendi için departman oluşturarak geliştirmeler yapmıştır. Firma rekabet etme olanağına yükselmiştir ve rakip firmalardan daha fazla yükselmiştir.

2014 yılında bu stratejiler dahada genişletilmiş kendi ürün yelpazesi dışında farklı marka ürünlerin eklenmesinede olanak tanınmıştır. Bu markalardan satın alınan ürünler özel fiyatlarla müşterilere sunuldu. Böylece 30 markaya ait 2.000 ürünün yer aldığı bir e-ticaret sitesi ortaya çıkmış oldu.

Gittikçe büyüyen bu iş modelinin cirosu ve satışlarında artış yaşandı. Bununla beraber sadık müşteri kitlesi ve sadık çalışan potansiyeline sahip olundu. Firmanın karlılığı ve marka bilinirliğinde artışlar meydana geldi.

Hızlı Tüketim Firmaları E-ticaret Tecrübesi konulu makalemizi sizler için oluşturduk. Sizde Hızlı Tüketim Firmaları E-ticaret Tecrübesi konulu makalemize yorumlarınızı ekleyerek düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.