E-ticaret Hakkında Yanlış Bilinenler

E-ticaret Hakkında Yanlış Bilinenler

Türkiye’ de tüketicilerin büyük bir kısmı İnternet üzerinden yapılan alışverişlere temkinli yaklaşmaktadır.

Gönderim süresi, iade hakkı ve güvenlik gibi unsurlar tüketiciler içim soru işareti anlamı taşıya ifadelerin başında gelmektedir. Bu yazımızda e-ticaret hakkında yanlış bilinenleri sizin için sıraladık.

Peki E-ticaret Hakkında Yanlış Bilinenler Nelerdir ?

  • İnternetten satın alınan ürünlerin gelmesi uzun zaman sürer

İnternetten alınacak ürünlerin teslimat süreleri e-ticaret sitelerine göre farklılık gösterebilmektedir. Fakat Ülkemizde ek bir ücret karşılığında satın almış olduğunuz ürünün aynı gün gönderimini yapan ve aynı gün içerisinde ürünlerin kullanıcıya ulaşmasını sağlayan e-ticaret siteleri de tüketicilere hizmet sunmaktadır.

  • İptal veya iade süreci çok zordur

İptal veya iade süresi sanıldığının aksine zor işleyen bir süreç olmamaktadır. Tüketicinin korunması hakkında alınmış olan kanuna göre; online alışveriş yapan tüketici, satın aldığı ürünü 14 gün içerisinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin iade etme hakkına sahiptir.

  • İnternetten alışveriş kesinlikle güvenli değildir

Online alışveriş konusundaki en büyük endişelerden biri güvenliktir. Bu konuda yapılması gereken E-ticaret Hakkında Yanlış Bilinenleren önemli şey, online alışveriş yapılacak olan sitenin güvencesini araştırmaktadır.

Kullanıcı; site kime ait, ne kadar süredir faaliyette gibi kısa bir araştırma yapabilmektedir. Ayrıca kullanıcı yorumları içeren fiyat karşılaştırma siteleri gibi kaynaklardan da alışveriş yapılacak siteye ait geçmiş deneyimler incelenebilmektedir.

  • Aldığım ürün bozulursa ya da bozuk çıkarsa çok uğraşmam gerekecek

Hiçbir güvenilir online alışveriş sitesi bozuk ürün yollamaz. Ancak düşük ihtimal de olsa, tedarikçi firmadan üretim hatalı ürün gelme olasılığı vardır ya da ürün tüketici tarafından kullanırken bozulabilmektedir.

Böyle durumlarda güvenilir online alışveriş siteleri müşterilerine alternatif çözüm önerileri sunmaktadır.

  • Online alışverin ardından iletişime geçeceğim kimseyi bulamazsam

Artık birçok online alışveriş sitesinin bünyesinde bulunan çağrı merkezleri , tüketicilerden gelen sorulara yanıt sunmaktadır.

Tüketici online alışveriş sitesine ait çağrı merkezlerine ulaşarak karşılaştığı sorunlara çözümler isteyebilmektedir.

  • Ürün ya sahteyse..

Güvenilir online alışveriş sitelerinde sadece Orijinal ürünler satılmaktadır. Bu nedenle tüketicilerin sitenin saygınlığını ve bilinirliğini kontrol etmeleri ve ardından alışveriş yapmaya başlamaları büyük bir önem taşımaktadır.

  • Elektronik ürünlerin garantilerini vermezlerse..

Güvenilir alışveriş siteler, elektronik ürünleri garanti belgeleriyle birlikte göndermektedirler. Eğer ürün tüketiciye doğrudan üretici tarafından ulaştırılıyorsa ve kutunun içinde garanti belgesi çıkmamışsa, tüketici ürünü satın aldığı online alışveriş sitesinden bu belgeyi talep edebilmektedir.

  • Online alışveriş yapmak çok zor

Online alışveriş yapmak birçok yönden bakılcak olursa aslında oldukça kolaydır. Online alışverişte mağazaya gitmekle uğraşmaz, 7/24 açık olan bir mağazadan eviniz ya da kendiniz için ürün alabilirsiniz.

Fiyat karşılaştırma sitelerinden aynı ürünün nerede, hangi fiyata satıldığını kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Ayrıca ürünü taşımanıza da gerek yoktur; ürün doğrudan belirtmiş olduğunuz adrese teslim edilir.

E-ticaret Hakkında Yanlış Bilinenler konulu makalemizi sizler için oluşturduk. Sizde E-ticaret Hakkında Yanlış Bilinenler konulu makalemize görüş ve yorumlarınızı ekleyerek düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.