E-ticarete Adım Atarken Uygun Yazılım Seçimi

E-ticarete Adım Atarken Uygun Yazılım Seçimi

Öncelikle bu yazımıza başlamadan önce daha önceden yazmış olduğumuz E-ticarette Satış Yapmadan Önce Bilmeniz Gerekenler konulu makalemizi okumanızı tavsiye ederiz. Bu linke tıklayarak yazımıza ulaşabilir, oradan birkaç öneri fikirleri alabilirsiniz.

E-ticaret Yazılımı  Nasıl Seçeriz ?

E-ticarete Adım Atarken Uygun Yazılım Seçmek

E-ticaret  yapacaksanız elbette bu iş için bir yazılıma ihtiyacınız olacaktır. Bu konuda birkaç alternatif bulunmaktadır.

Ne şekilde yapacağınız konusuna şimdi hep beraber bakacağız.

Hazır e-ticaret paketleri; Piyasada hazır e-ticaret paketleri sunan birçok firma bulunmaktadır.

İşe bunlardan birini seçerek başlayabilirsiniz. Burada unutmamanız gereken seçeceğiniz firmanın sağlam bir altyapısı ve güçlü bir teknik ekibinin olması gerektiğidir.

Hazır e-ticaret paketleri avantaj ve dezavantajları;

Avantajları;

  • Hızlı bir kurulum gerçekleştirebilirsiniz. Birçok firma 24-48 saat içerinde mağazalarını aktif hale getirebilmektedir.

  • Site tasarımı konusuyla vakit kaybetmezsiniz. Onlarca farklı tema seçeneği size sunulmaktadır ve dakikalar içerisinde sitenize istediğiniz temayı uygulayabilirsiniz. Bazı firmaların size özel tasarım yapmaları da mümkündür ancak bunu ekstra ücret talep edebilmektedirler.

  • Ödeme altyapısı konusunda destek sağlarla ve entegrasyon kolaydır. Ödeme alabilmek için bankalar veya aracı firmalarla sağlayacağınız sanal pos altyapısının kurumları oldukça kolaydır.

  • Özellikle stok takibinin en önemli noktalardan biri olduğu düşünülecek olursa, kullandığınız programlarla entegre halinde çalışabilir,bir paket sizin işinizi epey kolay bir hale getirecektir. Bu entegrasyon içinde bazı firmalar ekstra ücret talep edebilmektedirler.E-ticarete Adım Atarken Uygun Yazılım Seçmek

Dezavantajları;

  • Size özel çözümler sunma konusunda yetersiz kalabilirler. Hazır e-ticaret satan firmaların yüzlerce ve hatta binlerce e-ticaret mağazasına hizmet verdiğini unutmamalısınız.

  • Bu da her istediğiniz özel çalışmayı yapamayabileceğiniz anlamını taşımaktadır. Kullandığınız yazılımların sınırları bellidir ve bu özellikler sizin isteklerinize göre değişik göstermeyebilir.

    Aynı zamanda dışarıdan yaptıracağınız yazılım geliştirme ve entegrasyon modülleri yetersiz kalabilmektedir.

  • Sizinle aynı özellikteki paketleri kullanan başka rakiplerinizde olacaktır. Bu rakiplerden sıyrılarak ön plana çıkabilmek adına bazı özel hamleler geliştirmelisiniz.

    Kullandığınız fonksiyonların tamamı eşit olan bir rakiple nasıl mücadele edeceksiniz?

    Bu anlamda bir sınırlayıcılık olarak düşünebiliriz.

Hazır e-ticaret yazılımlarını kurmak; İnternet’ ten ulaşabileceğiniz açık kaynak kodlu birçok e-ticaret yazılımı mevcuttur. Bunlardan bazıları; Opencart, Magento, Zencart vb.dir.

Programlamadan biraz anlıyorsanız bu paketlerden birini kurabilirsiniz. Ama geliştirilmesi ve ihtiyaçlarınız konusundan destek alabilmeniz açısından, ya iyi bir yazılımcıyla çalışmalı ya da buı yazılımların kurulum hizmetlerini veren bir firmayla anlaşmanız gerekmektedir.

Freelancer bir yazılımcıyla size özel bir yazılım üretmek; Bu seçenek gerçekten çok risklidir. Yazılımcı bulmaktan çok, bulduğunuz yazılımcının iyi olup olmadığınızı anlayabiliyor olmanız gerekmektedir.

Unutmayın ki, gerçekten iyi ve sorumluk sahibi bir yazılımcıyla çalışmazsanız, e-ticaret satış kanalınızı istediğiniz yere getiremeyebilirsiniz.

Projenin tam ortasında çalıştığınız ve parasını ödemiş olduğunuz yazılımcının ortadan kaybolduğunu, telefonlarınıza cevap vermediğini bir düşünün. Çok can sıkıcı bir durum ortaya çıkar. Bulacağınız referansların yazılımlarını iyi incelemelisiniz.

Bu yüzden ya freelancer bir tasarımcıyla çalışacaksınız ya da İnternetten satın alabileceğiniz veya bedava kullanabileceğiniz temaları sitenize uygulayacaksınız.

E-ticarete Adım Atarken Uygun Yazılım SeçmekBir ajans ve ya yazılım ofisine yazılım yaptırmak; Bu seçenek de bir önceki madde de olduğu gibi riskli ve aynı koşullar burada da geçerlidir.

İyi bir ajans ve ya yazılım ofisi size bu işi ucuz bir fiyata yapmayacaktır, bunu unutmayın.

İyi bir iş ortağı bulabilirseniz, fazla para ödersiniz fakat yukarıda bahsettiğimiz tüm seçeneklerde olmadığı kadar iyi bir hizmet alıyor da olabilirsiniz. Bunun tam terside olabilmektedir.

Çalışacağınız ajansı seçerken, bünyesinde yazılımcı barındırıp, barındırmadığını öğrenin. Dışarıdan yazılımcılara iş yaptıran ajanslarda, freelancer bir yazılımcıyla yaşayacağınız olumsuz sonuçlar olabilir.

Bu yüzden seçiminizi yaparken baştan çok titiz davranmanız gerekmektedir.

E-ticarete Adım Atarken Uygun Yazılım Seçmek konulu makalemizi sizler için oluşturduk. Sizde E-ticarete Adım Atarken Uygun Yazılım Seçmek konulu makalemize görüş ve yorumlarınızı ekleyerek düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.